Mladi glasóvi / Mladi glȁsovi

V soboto, 26. novembra 2016 se je v Galeriji Srečišče v Hostlu Celica odvila pesniško prevajalska delavnica »Mladi glasóvi / Mladi glȁsovi«, ki je bila namenjena pesnicam in pesnikom mlajše generacije iz BiH, Hrvaške in Slovenije.

Na delavnici so sodelovali Katja Gorečan, Marko Gregur, Marin Kolić, Kristian Koželj, Enesa Mahmić in Helena Zemljič.

Delavnici je sledil zaključni večer, na katerem so se obiskovalke in obiskovalci seznanili z delom z delavnice, na njem pa smo v pogovoru z Markom Gregurjem in Mariom Kolarjem predstavili tudi hrvaško literarno revijo »Artikulacija – časopis za čitanje«.

Večer je vodil in povezoval Peter Semolič.

Organizacija: Poiesis, Književnost uživo, KUD Sestava

 

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič