O strani

Spletno stran www.poiesis.si sta aprila 2015 odprla Katja Kuštrin in Peter Semolič. Stran izhaja iz strani Poiesis na družbenem omrežju Facebook.

Stran deluje kot spletna revija, to so ustanovili Katja Kuštrin, Peter Semolič in Tone Škrjanec. Od septembra 2016 stran deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Poiesis in je tudi uradna stran društva.

Spletna stran Poiesis je namenjena pesništvu, objavljanju primarnih in sekundarnih tekstov s področja poezije in promociji poezije v družbi. 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO POIESIS

Kulturno umetniško društvo Poiesis deluje na področju kulture in umetnosti, tako profesionalne kot ljubiteljske. Svojo pozornost posveča različnim vidikom ustvarjalnosti, razvijanju le-te in afirmaciji ustvarjalk in ustvarjalcev ter njihovih del v javnosti.

Pri svojem delovanju se društvo ravna po načelih vključevanja in povezovanja, kar v praksi pomeni, da poskuša pritegniti k sodelovanju kar največje možno število zainteresiranih posameznic in posameznikov, hkrati pa se redno povezuje tudi s sorodnimi organizacijami tako v Sloveniji kot izven nje.

Trenutno društvo deluje prvenstveno na področju pesništva.

Na področju pesništva Društvo Poiesis izhaja iz prepričanja, da je poezija resničnost sui generis, pri čemer pa ne zanemarja niti psihološkega, družbenega in kulturnega konteksta, v katerem pesmi nastajajo.  Te kontekste v svojem delovanju venomer prevprašuje in problematizira, kot tudi prevprašuje in problematizira meje same poezije.   

Za javnost svojega delovanja na tem področju društvo skrbi z objavami na spletni strani www.poiesis.si in na strani KUD Poiesis na družbenem omrežju Facebook ter z izdajanjem knjig, izvajanjem različnih projektov in organiziranjem različnih vrst javnih dogodkov.

Izkaznica društva

Ime: Kulturno umetniško društvo Poiesis

Sedež: Trebinjska 8, 1000 Ljubljana

Davčna številka: 86358979

Matična številka: 4093798000

IBAN: SI56 6100 0001 5690 097, Delavska hranilnica

Kontakt: poiesis.kud@gmail.com

Kulturno umetniško društvo Poiesis je bilo ustanovljeno 13. septembra 2016.

 

Dosedanji predsedniki društva:

Jaka Železnikar (2016-17)

Peter Semolič (2017- )

 

Peter Semolič