Ko me napiše pesem – Zbornik pesniške delavnice Poiesis 2016

Zbornik pesniške delavnice Poiesis 2016 Ko me napiše pesem prinaša pesmi avtoric in avtorjev, udeleženk in udeležencev pesniške delavnice, ki je spomladi 2016 potekala pod vodstvom Petra Semoliča. Zbornik je do neke mere prerez dela na delavnici, vendar pa je v veliko večji meri predstavitev individualnih poetik njegovih avtoric in avtorjev. V zborniku se predstavljajo pesnice in pesniki različnih generacij in različnih pesniških pisav, ki segajo od lirike prek narativne in mestoma eksperimentalne poezije do angažirane poezije.

Bralka in bralec si v zborniku lahko prebereta pesmi Andreje B. Čerin, Sare Fabjan, Barbare Gale, Majde Kočar, Jane Kolarič, Ivanke Kostantino, Kristiana Koželja, Alenke Kveder, Marka Skoka – Mezopotamskega, Petre Skušek, Vesne Šare in Karmen Vidmar.

Knjigo je uredil in uvod napisal Peter Semolič, jezikovno jo je pregledala Petra Koršič, naslovnico je oblikovala Katja Kuštrin.

Knjiga je dostopna na naslednjih povezavah:

Brezplačni pdf.

Mehka vezava.

 

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič