Hiša v Ljubljani II / Casa a Lubiana II

btr

V soboto, 14. oktobra 2017, se je v Dvorani KULT3000 odvila pesniško prevajalska delavnica slovenske in italijanske poezije Hiša v Ljubljani II / Casa a Lubiana II.

Na delavnici so sodelovali pesnice in pesniki Cvetka Bevc, Krištof Dovjak, Alenka Jovanovski, Marella Nappi, Michele Obit in Sandro Pecchiari ter prevajalki Kristina Jurkovič in Veronika Simoniti.

Delavnici je sledil pesniški večer, na katerem so se lahko obiskovalke in obiskovalci seznanili z delom z delavnice in prisluhnili pogovoru z Alenko Jovanovski ter Michelejem Obitom na temo prevajanja poezije.

Dogodek je popestril mladi operni pevec Miha Vrbanec.

Večer sta vodila in povezovala Veronika Simoniti in Peter Semolič, fotografije je naredila Kristina Jurkovič.

Delavnica in večer sta potekala v organizaciji bloga La casa di carta – Papirnata hiša in Kulturno umetniškega društva Poiesis (soorganizator KULT3000-JSKD).

Hvala vsem, ki ste se udeležili večera.

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič