Najdimo pesem – ljubezenska in angažirana pesem

Vabljeni na pesniško delavnico

NAJDIMO PESEM – LJUBEZENSKA IN ANGAŽIRANA PESEM,

ki bo v soboto, 23. novembra 2019 v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna na Cankarjevi 5 v Ljubljani.

Pesmi so povsod okoli nas, le pozorni moramo biti na njih – najdemo jih v svojih spominih, izkušnjah, občutjih. Najdemo jih na sprehodu, v šoli ali v službi, v svoji samoti ali pa med pogovorom s prijateljicami in prijatelji. Najdemo jih v nepesniških besedilih, kot so časopisni in revijalni članki, v reklamnih oglasih.

Delavnica Najdimo pesem – ljubezenska in angažirana pesem je nadaljevanje lanskoletne delavnice Najdimo pesem in je namenjena tako tistim, ki ste se jo udeležili, kot tistim, ki se je niste. Na njej bomo v pesniških in nepesniških besedilih poiskali črke, besede, verze in jih po postopkih najdene poezije (found poetry) zlepili v pesmi, s ciljem, da ozavestimo, kako pesmi nastanejo in da se spoznamo z nekaterimi tehno-poetskimi postopki pisanja poezije. Z razliko od lanskega leta, se bomo tokrat žanrsko omejili na ljubezensko in angažirano pesem.

Delavnica bo potekala v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna na Cankarjevi 5 v Ljubljani 23. novembra 2019 od 10.00 do 19.00, z vmesnim časom za kosilo v lastni režiji.

Ob 20.00 bomo imeli javno predstavitev tega, kar bomo na delavnici naredili, kako točno jo bomo oblikovali, se bomo zmenili tekom delavnice.

Delavnico bo vodil pesnik in pesniški mentor Peter Semolič.

Prijave na delavnico pošljite na e-mail naslov: poiesis.kud@gmail.com, s pripisom »Za pesniško delavnico Najdimo pesem – ljubezenska in angažirana pesem«, v priponki naj vsak pošlje do pet (5) svojih pesmi. O njih se bomo pogovarjali med delavnico.

Prijave zbiramo do vključno 17. novembra 2019, število udeleženk in udeležencev je omejeno.

Organizator: Kulturno umetniško društvo Poiesis
Soorganizator: Center za poezijo Tomaža Šalamuna

Izvajanje delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič