Najdimo pesem – ljubezenska in angažirana pesem

V soboto, 23. novembra 2019 je v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljani potekala pesniška delavnica Najdimo pesem – ljubezenska in angažirana pesem, na kateri smo v pesniških in predvsem nepesniških besedilih po načelih najdene poezije (Found poetry) iskali in našli lepo število pesmi, ki po svoji obliki segajo od pesmi v rimah in prostem verzu do vizualnih in konkretnih pesmi.

Delavnici je sledil zaključni večer, na katerem so se pesnice in pesniki, udeleženke in udeleženci delavnice, predstavili z deli, ki so nastala na delavnici, a tudi s svojo siceršnjo poezijo.

Delavnice so se udeležili: Denis Kotnik, Evelina Žefran, Suzana Kavka, Matija Snoj, Taja Colnar, Jana Kolarič, Tom Veber, Majda Kočar, Igor M. Ravnik, Gregor Rozman, Nina Kremžar in Marko Skok – Mezopotamsky. 

Delavnico in zaključni večer je vodil Peter Semolič, fotografije z delavnice je posnela Katja Kuštrin, fotografije z zaključnega večera Luka Kürner.

Dogodek je potekal v organizaciji Kulturno umetniškega društva Poiesis in v soorganizaciji Centra za poezijo Tomaža Šalamuna.

Izvajanje delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Peter Semolič