Prostor(r) med poezijo in glasbo

V torek, 3. septembra 2019 je v Trubarjevi hiši literature potekal zaključni del projekta Prosto(r) med poezijo in glasbo, katerega del naj bi potekal v Paviljonu v Parku Zvezda, vendar smo ga zaradi slabe vremenske napovedi prenesli v zaprt prostor.

Projekt je sestavljen iz treh delov: objav refleksivnih tekstov na temo poezije in glasbe ter njunih prepletov na portalu Poiesis, okrogle mize z naslovom Poezija in glasba – možna srečanja in performansa.

Eseje so prispevali Eric Machan Howd, Ljuba Jakimčuk in Gregor Podlogar.

Na okrogli mizi so sodelovali Marc Delouze, Olesyja Zdorovetska in prevajalka Zarja Vršič, moderiral je Peter Semolič.

Na performansu so nastopili: Olesya Zdorovetska; Tone Škrjanec in DJ Ille; Marc Delouze, Jonathan Mauch in Jure Tori. Povezoval je Kristian Koželj.

Avtorja koncepta projekta Prosto(r) med poezijo in glasbo sta Katja Kuštrin in Peter Semolič, esej Erica Machana Howda je prevedel Luka Kürner, esej Ljube Jakimčuk je prevedla Andreja Kalc, pesmi, uporabljene v nastopu Olesyje Zdorovetske, je prevedel Peter Semolič, pesmi Marca Delouza sta prevedla Vera Pejovič in Peter Semolič. Fotografije je posnel Luka Kürner. Za ton je skrbel Anže Zaveršnik.

Projekt Prosto(r) med poezijo in glasbo je potekal v povezavi s celjskim festivalom Izrekanja, katerega podpornik je tudi Kulturno umetniško društvo Poiesis.

Organizator: Kulturno umetniško društvo Poiesis
Partnerji: Kulturno umetniško društvo Festival Izrekanja, Trubarjeva hiša literature
 
 

 

Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Peter Semolič