Najnovejše objave

Pesniška delavnica »Poezija na meji«

Vabimo vas na pesniško delavnico »Poezija na meji«, ki bo potekala v okviru Tabora »Umetnost deinstitucionalizacije« na gradu Cmurek, Trate 7, od  31. maja do 2. junija 2017.

Namen tabora je krepitev glasu ljudi, ki še zmeraj živijo v institucijah, kakršni so socialno varstveni zavodi, in njihovo vključevanje v družbo preko umetnosti oziroma skozi različne umetniške delavnice.

Delavnice se bodo udeležili ljudje z izkušnjami življenja v institucijah, odprta pa je tudi za vse, ki bi z udeležbo na delavnici želeli soustvariti ta projekt. Delavnica se bo zaključila 2. junija z javno predstavitvijo dela vseh udeleženk in udeležencev.

Delavnico bo vodil Peter Semolič.

Delavnica je brezplačna. Prevoz si udeleženci in udeleženke organizirajo sami, poskrbljeno pa bo za spanje in prehrano. Zaželeno je, da seboj prinesete spalne vreče.

Zaradi pomanjkanja prostora je število prijav na delavnico omejeno na največ tri (3) udeleženke oziroma udeležence.

Zainteresirani pošljite prijavo na delavnico do vključno 26. maja 2017 na e-mail naslov poiesismail@gmail.com s pripisom »Prijava na delavnico«.

Foto: David Kranzelbinder

 

Organizacija: KUD Poiesis, Muzej norosti in Fakulteta za socialno delo.

 

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (34 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website