Najdimo pesem – delavnica in zaključni večer

20. oktobra 2018 je v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna potekala pesniška delavnica Najdimo pesem, ki je temeljila na spoznanjih in načelih najdene poezije (found poetry). 

Delavnice so se udeležili: Taja Colnar, Sara Fabjan, Maj Juvan, Jana Kolarič, Amela Lišić, Milan Novak, Ljubica Ribić, Tom Veber, Liu Zakrajšek in Evelina Žefran.

Delavnici je sledil pesniški večer, na katerem so se udeleženke in udeleženci predstavili z deli, narejenimi na delavnici, in z lastno poezijo.

Delavnico in zaključni večer je vodil Peter Semolič, fotografije je posnel Andrej Semolič.

Delavnica je potekala v organizaciji Kulturno umetniškega društva Poiesis in v soorganizaciji Centra za poezijo Tomaža Šalamuna.

Izvedbo delavnice je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

 

 

 

Dela, narejena na delavnici: 

Fotografije z delavnice in zaključnega večera:

 

 

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič