Slam pod Prešernom

V soboto, 4. septembra 2018, je v Pritličju potekal Slam pod Prešernom. Zamišljeno je bilo, da bi se odvil na Prešernovem trgu pri spomeniku, a smo ga morali zaradi slabe vremenske napovedi prestaviti v zaprt prostor.

Dogodek je bil sestavljen iz dveh delov. Ob 17.00 je bil javni pogovor na temo Poezija in slam poezija, na katerem so sodelovali Siniša Matasović (Hrvaška), Nina Medved (Slovenija), Milan Mijatović (Srbija) in Elena Prendžova (Makedonija), vodil ga je Peter Semolič (Slovenija).

Osrednji dogodek, nastop nekaterih najvidnejših pesnic in pesnikov slam poezije iz Slovenije in tujine, se je začel ob 20.00. Nastopili so ustanovitelj slam poezije Marc Kelly Smith (ZDA), pesnice in pesniki Elena Prendžova (Makedonija), Milan Mijatović (Srbija), Siniša Rudan (Srbija), Simone Savogin (Italija), Siniša Matasović (Hrvaška), Nina Medved (Slovenija) in Neža Prah Seničar (Slovenija) ter raper Trkaj (Slovenija). Večer je vodil in povezoval Kristian Koželj (Slovenija), za ton je skrbel Anže Završnik

Avtorja koncepta Slama pod Prešernom sta Kristian Koželj in Peter Semolič, potekal pa je v povezavi s celjskim festivalom poezije in performansa Izrekanja, katerega podpornik je bilo tudi Kulturno umetniško društvo Poiesis.

Fotografije sta posnela Kristian Koželj (pogovor) in Katarina Tadina (večerni nastop).

Organizator: Kulturno umetniško društvo Poiesis
Partnerji: Društvo za novo umetnost, Pritličje, Ambasada ZDA

 

Slam pod Prešernom je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Semolič