Peter Semolič: Enostavno imamo premalo revij – Literarna matineja, RTV Slovenija – Ars, 31. 5. 2023

31. maja 2023 je Program ARS predvajal v oddaji Literarna matineja intervju s Petrom Semoličem, v katerem je bil podrobno predstavljen spletni portal Poiesis od njegovih začetkov do danes. Avtorica intervjuja je Tina Kozin. 

Oddaja je bila napovedana z naslednjimi besedami: “Spletni literarni portali in revije so že nekaj časa prostor živahne izmenjave mnenj, življenja primarnih in sekundarnih besedil s področja literature, prostor predstavljanja novih literarnih in kritiških glasov, tudi prostor promocije – in še bi lahko naštevali. Primer dobre in zanimive spletne revije predstavlja Poiesis, ki so jo ustanovili Katja Kuštrin, Peter Semolič in Tone Škrjanec, najdete pa jo na naslovu www.poiesis.si Od septembra 2016 deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Poiesis.
Spletna revija Poiesis je namenjena pesništvu in promociji poezije v družbi. O njej razmišljamo z urednikom Petrom Semoličem – pesnikom, pisateljem, avtorjem radijskih iger, esejistom in prevajalcem. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado in Nagrado Prešernovega sklada. Peter Semolič je sicer tudi trenutni predsednik Kulturno umetniškega društva Poiesis.”

Peter Semolič