Najnovejše objave

Ljubljana v poeziji

Ljubljana v poeziji je nova spletna aplikacija, ki na zemljevidu Ljubljane locira poezijo različnih avtorjev in avtoric, ki pišejo o Ljubljani. Vabljeni k ogledu in sodelovanju.

Ljubljana v poeziji je nastala v produkciji Kulturno umetniškega društva Poiesis, avtor zamisli in programer je avtor del e-literature Jaka Železnikar. Finančno je razvoj aplikacije podprla MOL.

Raziskuj

Spletišče Ljubljana v poeziji vsebuje poezijo, ki se dogaja v Ljubljani ali se nanaša na Ljubljano ali njen del, morda zgolj na ulico ali križišče.

Poezijo lahko glede na lokacijo najdete na zemljevidu. Poezijo lahko najdete tudi tako, da si ogledate spisek vseh pesmi ali avtorjev.

Poezijo so dodali njeni avtorji in avtorice, razen starejše poezije že dlje časa pokojnih avtorjev in avtoric, katerih dela tvorijo našo skupno kulturno dediščino (tovrstno poezijo lahko dodaja vsakdo).

Sodeluj

Na tem spletnem mestu lahko svojo poezijo objavlja vsakdo.

Vkolikor ste tudi sami napisali pesem, ki se nanaša na ljubljano, ste vljudno vabljeni, da svojo poezijo dodate na spletno mesto Ljubljana v poeziji. Vse kar je potrebno, je prijava (oziroma brezplačna registracija, če še nimate svojega računa).

Vabljeni k ogledu Ljubljana v poeziji

 

 

Projekt Ljubljana v poeziji sofinancira

Mestna občina Ljubljana. 

Jaka Železnikar

Jaka Železnikar

Jaka Železnikar, avtor e-poezije (križanje in sovplivanje besed in spletnega programiranja). Po šoli natisnjene poezije (mentor: Lojze Kovačič), s knjigo l. 1994, z naslovom "54.000 besed" med letoma 1996/7 samostojno prestopi v digitalni svet spletne umetnosti/e-poezije.

Foto: (c) Sunčan Patrick Stone.
Jaka Železnikar