O Reviji

Spletna pesniška revija Poiesis se je razvila iz istoimenske spletne strani na družabnem omrežju facebook, ki sta jo oktobra 2014 odprla Katja Kuštrin in Peter Semolič.

Revija je z delovanjem začela aprila 2015 in je na pričujočem spletnem naslovu delovala do začetka julija 2016.

Ustanovni člani so bili: Katja Kuštrin, Peter Semolič in Tone Škrjanec.

Kasneje sta se uredništvu pridružila še Jana Putrle Srdić in Jaka Železnikar.

V okviru revije sta delovala tudi samostojna stran na družabnem omrežju facebook Širi poezijo, ne strahu, ki danes deluje v okviru Društva Poiesis, in forum Prebiranja, ki ga je vodil Kristian Koželj.

Poiesis je objavljala poezijo domačih in tujih avtoric in avtorjev, pogovore z njimi ter refleksivne tekste na temo pesništva. Ob tem je priredila tudi več javnih dogodkov.  

 

 

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič