Za svet brez zidov – vabilo

V februarju 2019 mednarodno pesniško gibanje World Poetry Movement prireja po vsem svetu pesniška branja pod naslovom

ZA SVET BREZ ZIDOV

 

Več kot 900 branj poteka v 145 državah. Po branju v prostorih Društva slovenskih pisateljev na kulturni praznik, s pričetkom ob 12.00, vas vabimo, da obiščete še katero izmed branj v Sloveniji. Ta se bodo zvrstila:

21. februar 2019 ob 19.00 – CELJE, Špital za prjatle, Slomškov trg 5

Nastopajoči: Lara Gobec, Nika Gradišek, Rok Komel, Kristian Koželj, Muanis Sinanović, Tanja P. Hohler, Zoran Pevec, Neža Prah Seničar, Aljaž Primožič, Iza Robavs, Barbara Tadina. Večer bo vodil Kristian Koželj, z glasbo bodo večer popestrili dijaki Gimnazije Celje – Center.

23. februar 2019 ob 20.00 – LJUBLJANA, Galerija ŠKUC, Stari Trg 21

Nastopajoči: Nina Dragičevič, Alenka Jovanovski, Barbara Korun, Maja Miloševič, Brane Mozetič, Jana Putrle Srdić, Peter Semolič, Tone Škrjanec, Kaja Teržan, Nataša Velikonja. Večer bo vodil Brane Mozetič, glasbena podlaga Lado Jakša.

26. februar 2019 ob 19.00 – LJUBLJANA, Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ulica 7

Nastopajoči: Alja Adam, Ivan Dobnik, Stanka Hrastelj, Jure Jakob, Barbara Jurša, Miklavž Komelj, Matej Krajnc, Enesa Mahmić, Carlos Pascual, Radharani Pernarčič, Barbara Pogačnik, Ifigenija Simonovič, Juš Škraban, Maja Vidmar. Večer bo vodila Barbara Pogačnik.  

27. februar 2019 ob 19.00 – KOPER, Knjigarna Libris, Prešernov trg 9

Nastopajoči: Krištof Dovjak, Marella Nappi, Andrej Medved, Sandro Pecchiari, Barbara Pogačnik, Antonio G. Della Rocca, Veronika Simoniti. Večer bosta vodili Irena Urbič in Barbara Pogačnik.

»Danes opažamo v različnih predelih Zemlje (v Ameriki, Evropi, na Srednjem Vzhodu, v Indiji …), da rastejo novi zidovi, ki ločujejo ljudi. Betonski zidovi, zidovi iz bodečih žic, a tudi bolj nevidni zidovi, zgrajeni iz denarja in neenakosti.

Kot pesnice in pesniki, ki sodelujemo v gibanju World Poetry Movement, se zavzemamo za svet, osvobojen vsakršne diskriminacije, ki bi temeljila na barvi kože, nacionalnosti, družbenem statusu, spolu ali prepričanju ljudi.

Poezija je način, kako lahko podremo zidove, tako tiste med nami, kot tiste v nas samih

(Iz pisma Fernanda Rendona, tajnika World Poetry Movement)

 

Branja bodo potekala v organizaciji in soorganizaciji Slovenskega centra PEN, Kulturno-umetniškega društva Poiesis, Društva za novo umetnost, Društva Škuc, Foruma Tomizza, v sodelovanju z World Poetry Movement ter v povezavi z branjem v Zagrebu, ki bo potekalo v organizaciji Hrvaškega centra PEN.

http://www.penslovenia-zdruzenje.si/

https://www.poiesis.si/

https://www.facebook.com/izrekanja/

https://www.skuc.org/

https://forumtomizza.com/sl/

https://www.facebook.com/wpm2011/

 

 

 

KULTURNO-UMETNIŠKO DRUŠTVO POIESIS

DRUŠTVO ZA NOVO UMETNOST

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič

Latest posts by Peter Semolič (see all)