Najnovejše objave

Prvi rojstni dan

5. aprila 2015 je bil nedeljski večer kot vsak drug nedeljski večer. In vendar je bil nekoliko drugačen – rodila se je prva zgolj pesništvu namenjena spletna revija v Sloveniji, Poiesis.

Poiesis se je rodila iz želje po odpiranju prostora za poezijo in za misel o poeziji; da bi se prikazalo delček bogatega pesniškega vrvenja iz celega sveta; da bi se prevprašalo različne meje, tako tiste znotraj pesniškega polja kot meje samega pesništva; da bi se pokazalo, da poezija zmore ponuditi relevantne odgovore na izzive sodobnega sveta in da ima moč in vitalnost za grajenje vizij …

V letu dni se je v okviru Poiesis na strani revije, na facebook strani Širi poezijo, ne strahu ter na različnih javnih dogodkih s svojimi deli predstavilo več kot tristo pesnic in pesnikov, vizualnih umetnikov in glasbenikov iz okoli tridesetih držav.

V naslednjih sedmih »rojstnodnevnih dneh« vas vabimo, da se sprehodite skozi do sedaj objavljene prispevke, nekateri izbrani prispevki pa bodo v teh dneh ponovno podeljeni tudi na družabnih omrežjih.

Naj se praznovanje začne!

 

Foto (c) Katja Kuštrin

 

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (34 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website