Najnovejše objave

Poiesis danes in kaj se bo dogajalo v prihodnje

Počasi se selimo v jesen in z jesenjo se vrača tudi Poiesis in, kot je pri Poiesis to že v navadi, se vrača nekoliko spremenjena.

Poiesis je od aprila 2015 do julija 2016 delovala kot spletna revija za poezijo, od današnjega dne dalje pa deluje kot platforma za poezijo, ki se bo posvečala predvsem objavljanju e-knjig ter organizaciji različnih dogodkov, delavnic, predavanj, javnih pogovorov … Stran urejajo Katja Kuštrin, Peter Semolič in Jaka Železnikar.

Do konca letošnjega leta tako načrtujemo objave štirih e-knjig in sicer dvojezične pesniške zbirke Marie Pawlikowske-Jasnorzewske in Justyne Radczyńske »Dve poljski pesnici«, pesmi je izbrala, prevedla in uredila Katarina Šalamun Biedrzycka, pesniško zbirko v angleščini pišočega nepalskega pesnika Keshaba Sigdela in pesniško zbirko bosanskohercegovskega pesnika Darka Cvijetića, obe zbirki sta prevedla Vera Pejovič in Peter Semolič, ter zbornik s pesmimi udeleženk in udeležencev Pesniške delavnice Poiesis 2016. Ob tem pa načrtujemo tudi kar nekaj pesniških in s poezijo povezanih dogodkov.

Seveda pa bodo ostale dejavne tudi že obstoječe rubrike, kot sta na primer forum Prebiranja, ki ga vodi Kristian Koželj in na katerem lahko bralke in bralci komentirate z njegove strani predlagane pesniške zbirke ali pa predlagate v branje zbirke po svoji izbiri, ter rubrika Fotogalerija, kjer se bo dosedanjim fotografinjam in fotografom Nini Medved, Sari Stiplovšek, Dejanu Bulutu in Sunčanu Patricku Stonu, kmalu pridružila mlada fotografinja Urška Lukovnjak. Dejavne bodo ostale tudi druge rubrike, le novih prispevkov za objavo vsaj do nadaljnjega ne sprejemamo.

Seveda pa to še ni vse, kar se v »pogonu« Poiesis dogaja ta hip, vendar o tem takrat, ko bo čas za to.

Vse cenjene bralke in bralce Poiesis še naprej vabimo, da nam sledite, objave bodo nekoliko redkejše, a zato nič manj zanimive.

 

Foto (c) Katja Kuštrin

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (34 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website