Najnovejše objave

Poezija in … – Poezija in glasba, večer z Danijem Bedračem

Lepo vabljeni

23. aprila ob 19.00 v Dvorano Kult3000, Metelkova 2/b v Ljubljani,

na prvi večer iz serije večerov Poezija in … – Poezija in glasba,

na katerem bo naš gost pesnik, kantavtor in komponist

Dani Bedrač.

Pogovor o pesništvu in glasbi, njunih srečanjih in razhajanjih ter o Bedračevi novi pesniški zbirki Bele pesmi (2016) bo vodil Peter Semolič, pogovor pa bo z uglasbeno poezijo avtorja popestrila Simona Kropec.

 

Avtor večerov: Peter Semolič

Foto (c) Katja Kuštrin

 

Organizacija: Spletna revija za poezijo Poiesis, Kult3000-JSKD, Glasbeno-literarno društvo Aletheia

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (34 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website