Najnovejše objave

Pesniška delavnica Poiesis 2016

Pesniška delavnica Poiesis izhaja iz prepričanja, da je poezija resničnost sui generis. Pisati pesmi  pomeni vstopiti v svet, ki ima lastno zgodovino in ki mu vladajo lastni zakoni. To, na kakšen način se damo temu svetu, je odvisno od vsake posameznice, vsakega posameznika. Zato ima vsak pesnik in vsaka pesnica svoj in nezamenljiv pesniški glas. Pesniški glas nikomur ni dan v naprej, vendar pa do njega lahko pridemo s pisanjem, branjem in razmislekom o lastnem pesniškem snovanju in pesniškem snovanju drugih.

Cilj pesniške delavnice Poiesis je, da se vsak udeleženec in udeleženka v čim večji meri približata lastnemu pesniškemu izrazu. To bomo počeli skozi tri sklope: skupinski del, ki bo sestavljen iz različnih vaj ter iz izmenjave mnenj o tekstih posamičnih udeleženk in udeležencev, skozi individualni del, ta bo na željo posameznika ali posameznice potekal prek e-maila, v tretjem delu pa bomo v goste povabili pesnika Zorana Pevca.

Pesniška delavnica bo predvidoma trajala osem srečanj, srečanja bodo ob sobotah, vsako srečanje bo trajalo dve polni uri.

Prvo srečanje bo 12. marca 2016 ob 11.00 v dvorani Kult3000, Metelkova 2/b, Ljubljana.

Zainteresirani pošljite deset pesmi v dokumentu word na e-mail naslov poiesismail@gmail.com do vključno 28. februarja 2016 s pripisom »Pesniška delavnica«.

Število prijav je omejeno na deset udeleženk oziroma udeležencev, v primeru večjega števila prijavljenih bomo skupaj poskusili najti rešitev, ki bo za vse najbolj ustrezna.

Po koncu delavnice bo sledila javna predstavitev pesmi vseh udeleženk in udeležencev v obliki javnega branja in e-knjige, ki bo objavljena na straneh Spletne revije za poezijo Poiesis. Priprave na nastop bo vodila pesnica Nina Medved.

Delavnica je brezplačna.

Avtor in vodja delavnice je Peter Semolič.

Foto (c) Katja Kuštrin

Organizacija: Spletna revija za poezijo Poiesis; Kult3000, JSKD

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (34 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website