Najnovejše objave

Pesniška delavnica »Najdimo pesem«

Vabljeni

na pesniško delavnico »Najdimo pesem«, ki bo v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Poiesis in pod mentorskim vodstvom Petra Semoliča potekala

v soboto, 19. maja 2018, s pričetkom ob 10.00, v prostorih Centra za poezijo Tomaža Šalamuna na Cankarjevi 5 v Ljubljani.

»Najdimo pesem« je posebne vrste pesniška delavnica, namenjena dijakinjam in dijakom, oziroma starostni skupini od 16 do 19 let, ki vas zanima poezija, igranje z besedami, skrivnost nastanka pesmi, povezava poezije in likovnosti …

Delavnica temelji na spoznanjih in dosežkih najdene poezije, ki je nemara ta hip najnovejša pesniška smer v svetu. Najdena poezija nam govori, da lahko pesem najdemo povsod. Tako bomo na delavnici poiskali pesmi v različnih vrstah besedil, od časopisnih člankov do leposlovja, in po postopkih najdene poezije iz teh besedil naredili svoje pesmi, ki bodo segale od klasičnih pesmi do pesmi, ki sodijo v polje vizualne poezije. Pesmi bomo po koncu delavnice javno predstavili v obliki pesniškega večera in razstave, izbrane pesmi pa bodo objavljene tudi na pesniškem portalu Poiesis (https://www.poiesis.si/). Med delom bomo vsak korak sproti reflektirali in sicer z ozirom na vaše lastno pisanje.

Delavnica bo potekala od 10.00 do 19.00, z vmesnim časom za kosilo v lastni režiji, javna predstavitev bo ob 20.00.

Prijave na delavnico pošljite na e-mail naslov poiesis.kud@gmail.com, s pripisom »za pesniško delavnico Najdimo pesem«, skupaj s petimi lastnimi pesmimi v priponki (word ali pdf).

Število udeleženk in udeležencev je omejeno na petnajst. Prijave bomo zbirali do 1. maja 2018 oziroma do popolnitve vseh razpoložljivih mest na delavnici.

Delavnica je brezplačna.

Izvajanje delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Peter Semolič

Peter Semolič

Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik.

Foto (c) Nina Medved
Peter Semolič
O Peter Semolič (30 Člankov)
Peter Semolič je pesnik, pisatelj, pisec radijskih iger, esejist in prevajalec. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in roman za otroke "Tipkarski škrat Pacek", s svojim delom pa je uvrščen v okoli petdeset antologij tako v Sloveniji kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim Jenkovo nagrado (1997) in Nagrado Prešernovega sklada (2001). Je soustanovitelj pesniškega bloga "Poiesis" in ustanovni član Kulturno umetniškega društva Poiesis. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. Foto (c) Nina Medved
Kontakt: Website